Video | Caini dresati la Aeroportul Sibiu pentru depistarea persoanelor infectate cu Covid

caini sibiu

De astazi, caini politisti dresati la Centrul Chinologic Sibiu sunt folositi intr-un proiect pilot derulat la Aeroportul din Sibiu pentru depistarea persoanelor infectate cu Covid. Doi caini au fost adusi astazi la cursa Ryanair care a aterizat de la Venetia. Au fost despartiti de un perete prevazut cu gauri astfel incat animalele sa poata mirosi calatorii.

Proiectul pilot care se va derula pentru o perioada de 60 zile, prevede ca toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional Sibiu, sa fie supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.

Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către DSP Sibiu.

Video: Politia Romana