Video Botosani | Oraș distrus de avariile la apă. O stradă recent asfaltată a crapăt iar pe Primăverii apa izvorăște de câteva zile
Problemele financiare dar și de management cu care se confruntă Nova Apaserv, continuă să îi afecteze pe botoșăneni. S-a ajuns ca din cauza lipsei unei viziuni a celor care conduc operatorul de apă dar și a lipsei investițiilor serioase în infrastructură să se distrugă inclusiv străzi recent asfaltate, noteaza Botosani Online.
În ultima săptămănă au avut loc zece avarii mari în oraș, cea mai nouă fiind pe strada Primăverii acolo unde apa izvorăște din trotuar de mai multe zile. Mai mult, strada Pușkin cea pe care s-a turnat asfalt pe 6 septembrie a crăpat la ieșirea către cartierul Tulbureni. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a informat conducerea operatorului de apă despre situația apărută și are promisiuni că se va interveni de urgență.
De partea cealaltă, Liviu Ștefan, directorul Nova Apaserv, recunoște că este situația este una copleșitoare.”Stiu de acea avarie ( nr.stada Primăverii )și vom interveni luni sau marți. Sunt și alte probleme mai grave, în Bucovina și în alte locații. Referitor la strada Pușkin, am primit o sesizare de la primărie dar nu am intrat acolo să vedem dacă este a noastră sau este din altă parte. Am văzut imaginile dar cred că avem vreo zece avarii în oraș, le luăm pe rând. Dacă într-adevăr e a noastră rămâne de văzut. Acolo mai este o problemă, s-a asfaltat și ne-a acoperit căminul. Principala problemă este să avem acces la cămine, intrăm și ne uităm. O să decopertăm și o să vedem care e problema. Este o realitate că este acoperit cu asfalt căminul și nu este doar acolo, sunt mai multe locuri în care prin asfaltare s-a întâmplat acest lucru. O să solicităm aducerea la cotă a căminelor, dar dacă se confirm că este o problemă de a noastră vom interveni.” a spus directorul Nova Apaserv.
Referitor la la faptul că la avariile rezolvate nu se aduce strada la forma inițială, acesta a invocat probleme de ordin financiar. “O să reluăm refacerea locurilor unde au fost avarii, a fost o întrerupere a contractului cu firma care se ocupă de această parte. Sumele de refacere sunt foarte mari, refacerea în sine nu ar costa chiar atât de mult, dar fiind zeci sau sute de metri pătrați se adună niște sume impresionante. La ultimele situație de lucrări am ajuns undeva la 600.000 de lei. Până la urmă nici nu știm ce e mai grav, faptul că nu reușim noi să le refacem în timp util sau că sunt extraordinar de multe avarii. Este o problemă complicată a nostră. Eu unul mi-aș dori să le facem a doua zi. Fiind atât de multe ne necopleșește la partea de refacere din punct de vedere financiar. Este o problemă foarte importantă și gravă. Mai avem sincope de astea. Intenția mea este ca până în iarnă să intrăm cu foarte puține gropi nerefăcute. În câteva luni se adună sute de avarii iar dacă facem un calcul simplu, la 10 -12 metri pătrați pe avarie înmulțit cu 500 lei (mp) vedem că cea mai mare parte a resurselor pe partea asta de întreținere și reparații se duce pe refaceri. Este o infrastructură veche care trebuie înlocuită.” a încheiat directorul Nova Apaserv.