Video Botosani | Apel umanitar pentru un batran care a dormit toata vara sub un nuc iar acum intr-o casa ce risca sa se prabuseasca

caz umanitar 1

Constantin Sava are 69 de ani si locuieste in satul Stancesti, comuna Mihai Eminescu. Aproape că şi-a piedut vederea şi merge greu din cauză că degetele de la picioare s-au încăpăţânat să nu mai stea la locul lor, probabil din cauza unui reumatism netratat. A lucrat nouă ani la oi, în Timiş, dar a revenit pe meleagurile natale că nu îl mai ţin puterile să muncească. A revenit la o casă care stă să se dărâme. Cât a fost cald, a dormit sub nucul din faţa casei. Era liniştit şi mulţumit că era acasă la el. Acum, şi-a găsit culcuş într-un colţ al casei şi doarme acolo, deşi casa se poate oricând prăbuşi peste el. Nu-i este frică şi spune cu resemnare: „când se termină aţa la ghem, nu ai ce face”.

Nu a mai făcut baie din luna septembrie şi nici nu ştie când va reuşi să mai facă. Are patru copii, dar care îşi văd de viaţa lor, fără să le mai pese de tatăl bătrân şi bolnav. Nu are pensie, nu are nici un venit, nu are ce mânca. Trăieşte din mila celor care se îndură să-l mai ajute cu câte ceva. Dar şi cu spaima că va îngheţa la iarnă în casa care mai este casă doar cu numele.

Video: Daniel Caslariu

„Nu contenesc să mă întreb unde sunt instituţiile statului, unde sunt cei plătiţi regeşte să facă protecţie socială? Pentru că este nedrept, crud şi inuman ca în anul de graţie 2020 să existe persoane care să rabde de foame, care să nu aibă unde să pună capul să doarmă în linişte. Îi întreb pe cei plătiţi să facă protecţie socială – ei dorm bine noaptea? Cum pot să stea liniştiţi când sunt atâţia botoşăneni care rabdă de foame şi de frig? Am prezentat acest caz conducerii Primăriei Mihai Eminescu. Oficialii au discutat cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a-i asigura un container unde bunicul Constantin să locuiască. Oameni buni, apelez din nou la bunătatea dumneavoastră. Haieţi să demonstrăm din nou că faptele bune pot face minuni. Nu-l putem lăsa pe bunicul Constantin să doarmă sub cerul liber sau într-o casă care stă să se dărâme. Vă rog să ne ajutaţi şi Dumnezeu să vă răsplătească înmiit pentru toate faptele bune”, au anuntat cei de la Asociatia Grup Civic Botosani.

Asociatia strange bani pentru a-l ajuta pe batran.

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22.