VIDEO! Bărbat de 40 de ani, mort într-o comună din Bacău / Cauza probabilă: ar fi fost sfâșiat de o haită de câini / Primarul întreabă pe Facebook cetățenii dacă sunt de acord cu eutanasierea câinilor din adăpostul localității

caini vagabonzi

Primarul comunei Buciumi din apropierea Oneștiului le solicită aprobarea localnicilor pentru a eutanasia câinii din adăpostul amenajat în comună pentru că este plin și alți câini fără stăpân patrulează prin localitate, relatează Bacău.net.

Totul a plecat după ce vineri, 16 decembrie, în jurul orei 14:00, pe un teren agricol a fost descoperit cadavrul unui bărbat de 40 de ani din aceeași localitate. Potrivit informațiilor, bărbatul decedat a fost sfâșiat de o haită de aproximativ 15-20 de câini, extrem de agresivi.

„În dată de 16 decembrie a.c. în jurul orei 14, a fost identificat, pe un teren agricol situat între Onești și Răcăuți cadavrul unui bărbatul are 40 de ani, din comuna Buciumi. Cadavrul prezenta urme ce par a fi mușcături de câine, fiind transportat la morgă în vederea efectuării autopsiei”, a transmis Cătălina Păduraru – purtător de cuvânt IPJ Bacău.

În cauză s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cercetările sunt făcute de polițiștii din cadrul IPJ Bacău.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au amendat primarul comunei Buciumi cu 15.000 lei „pentru neluarea măsurilor prevăzute de legislația în vigoare – OUG 155/2001„.

Primarul din Onești, Laurențiu Neghină, a reacționat imediat după tragedia petrecută la marginea orașului. Acesta a întrebat cetățenii pe pagina sa de Facebook dacă sunt de acord cu eutanasierea câinilor din adăpost.

”În ultimii doi ani de când sunt primar, la Onești au fost sterilizați gratuit peste 1.000 de câini cu stăpân. S-a mers din poartă în poartă, ba chiar au fost sancționați proprietari de câini care au refuzat sterilizarea patrupedelor, însă problema nu a fost rezolvată. Zilnic apar pui de câini în oraș, aduși cu plasa din localitățile limitrofe. Capacitatea adăpostului este de 600 de câini și este aproape plin. Credeți că eutanasierea ar fi o măsură care se impune?” a precizat edilul din Onești, Laurențiu Neghină