Video | Bacauanul Daniel Dines a devenit primul roman care a sunat clopotelul bursei din New York

Un start up romanesc pornit intr-un apartament din Bucuresti a devenit cel mai valoros produs de IT din Romania fiind listat pe cea mai puternica bursa din lume, cea de la New York. Bacauanul Daniel Dines a devenit primul roman care a sunat clopotelul bursei din New York. Compania acestuia a ajuns la o valoare de piata de 37 miliarde de dolari, programatorul din Onesti intrand in topul exclusivit al primilor 50 bogati ai lumii.

UiPath este o companie globală de software care dezvoltă o platformă pentru automatizarea proceselor robotizate.  În urmă cu șase ani, compania era formată din 10 persoane care lucrau într-un mic apartament din București. Acum, UiPath o afacere multinațională care operează în aproape 30 de țări și una dintre companiile de enterprise software cu cea mai rapidă creștere din istorie.

Investitorii au cumparat actiuni in valoare de 1,34 miliarde de dolari. “Avem viziunea de a accelera realizarile noastre. Ne va ajuta sa ne investim in cercetare si dezvoltarea in piata si cred ca putem construi companii care vor schimba complet modul in care oamenii vor lucra“, a declarat Daniel Dines, pentru CNBC.

In 2017, compania a raportat 590 angajati si si-a mutat sediul in New York pentru a fi mai aproape de baza sa internationala de clienti. In 2019, firma deja a ajuns la 5000 clienti. Acum, compania opereaza in 30 tari si are peste 7900 clienti. 

Fost programator la Microsoft, onesteanul Daniel Dines este primul roman care a sunat clopotelul bursei de la New York odata cu listarea propriei sale companii.