Video Bacău | Forțele Aeriene Române intervin la incendiul din Oituz

WhatsApp Image 2021-11-01 at 20.08.08

O aeronavă C-27J Spartan din dotarea Forțelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, a decolat astăzi din Baza 90 Transport Aerian, pentru a acționa în sprijinul pompierilor de la ISU Bacău care intervin împotriva incendiului de pădure din zona comunei Oituz, județul Bacău.

Aeronava C-27J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, poate transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere. Din anul 2017 și până în prezent, aeronave ale Forțelor Aeriene Române au mai acționat pentru stingerea a două incendii de pădure din țara noastră – unul în zona localității Șvinița, din județul Mehedinți și cel de-al doilea în zona Buceș, munții Vulcan, la limita dintre județele Alba și Hunedoara.

De asemenea, aeronavele Forțelor Aeriene Române au efectuat și două misiuni internaționale de acest tip, prima având loc în luna iulie a anului 2018, în Grecia, iar cea de-a doua a avut loc anul acesta, în luna august, în Macedonia de Nord.

Misiunea se execută la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Începând cu ora 19:30 s-a executat schimbul de efective la locul intervenției. Pe timpul nopții se va acționa pentru stingerea, limitarea și supravegherea incendiului, cu 9 pompieri militari.

În data de 02.11.2021, ora 08:00 se vor continua acțiunile de lichidare a incendiului cu forte și mijloace din cadrul ISUJ Bacău și ISUJ Covasna.