Video Bacau | Barbatul care si-a inecat copiii in barajul Beresti este de negasit

Ample cautari in judetul Bacau unde barbatul care si-a aruncat cei doi copii in barajul Beresti inca nu a fost gasit de autoritati. De 24 ore, echipe de scafandri cauta in lacul de acumulare trupul barbatului.

„La nivelul Parchetului de pe langa Tribunalului Bacau a fost deschis un dosar penal si se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de omor calificat sub forma violentei in familie. In urma necropsiei celor doua victime, decesul s-a produs in urma asfixierii mecanice prin inec in apa. In cauza cercetarile continua in vederea depistarii autorului si stabilirea tuturor imprejurarilor in care a intervenit decesul celor doua victime. Exista si varianta ca barbatul sa nu se fi aruncat in apa insa nu avem indicii ca acesta ar putea fi in viata”, a spus Sorina Finica, procuror Parchetul Tribunalul Bacau.

O fetita de numai 5 luni si un baietel de 4 ani si-au pierdut viata, dupa ce au fost aruncati chiar de tatal lor, in barajul Beresti. Totul s-a intamplat dupa ce barbatul in varsta de 30 de ani a avut o cearta aprinsa cu sotia lui in varsta de 23 de ani, pe care a amenintat-o ca-si va lua viata impreuna cu micutii.

Dupa amenintarea socanta din partea sotului sau, femeia a sunat imediat la 112, iar în zonă și-au făcut apariția polițiștii care i-au găsit pe copii, pe luciu de apă. I-au scos la mal şi au început manevrele de resuscitare.

În ciuda efortului depus de medici, micuții au fost declarați decedați. Potrivit mamei copiilor, barbatul in varsta de 30 de ani ar avea probleme psihice, acesta fiind internat in spital, in urma cu aproape doua luni. Aceasta a declarat ca motivul conflictului a fost un apel telefonic si a recunoscut ca a fost batuta si amenintata de partenerul de viata in trecut.

Florea Cristinel – bunicul copiilor: „Eu veneam de la Bacău și nepoțelul venea cu bicicleta și am zis că vine la mine. Când am ajuns cu mașina acasă și el din urmă cu bicicleta. Și a început să plângă, tataie spune, tata iar o bate pe mama, iar eu i-am spus lasă, tu stai aici la noi. Ăla de 7 ani a fugit că îi era frică.

Reporter: „El practic așa a scăpat, pentru că a fugit.

Bunic copii: Da, cred, că altfel îl lua și pe el și îl omora.

R: V-ați fi gândit că ar putea face așa ceva?

Bunic copii: Niciodată, niciodată.”

Atât localnicii, cât și rudele sunt șocați de cele întâmplate și nu își pot explica gestul extrem al bărbatului și comportamentul mamei celor doi copilași uciși.

Nu a povestit nora, pe ea nici capul nu o doare, îi nepăsătoare aproape„, a adaugat bunicul micutilor.

R: Nu înțelege?

Bunic: Poate îi pare bine că a scăpat de el și de copii.

Reporter: De ce spuneți asta? Nu îngrijea copii?

Bunic: Nu prea avea grijă de ei, îi lăsa desculți prin curte, erau răciți. Eu mă duceam și le luam medicamente de la Bacău, cu siropuri.

Reporter: Dar ieri s-a arătat afectată când și-a văzut copii?

Bunic: Nu. Era obișnuită, nu avea treabă.”

Dupa mai bine de 24 de ore de la incident, barbatul in varsta de 30 de ani este de negasit. Scafandrii au răscolit fiecare centimetru din bazinul de acumulare, iar pana acum nu exista urme care să indice că bărbatul s-a aruncat.

„Eu nu știu, după cum am înțeles că a fost la psihiatrie, eu am impresia că el a fugit. Cine știe ce planuri mai are? Pe ăștia nu poți să fi sigur„, a spus un localnic.

Reporter: Ați fi crezut că e în stare de așa ceva?

Localnic: Nu, dar nu credea nimeni așa ceva. Pe oricine ai vedea din exterior, nu poți crede că ar fi în stare de așa ceva.

Reporter: Dar el a spus că vrea să-și înece copiii.

Localnic: Acolo în zona lui, dar nu l-a crezut nimeni. Ce o fi zis, dacă el a băut și un pahar, doar vorbește.”

Autorităţile iau in calcul doua variante, una a sinuciderii si cealalta a comiterii faptei si disparitiei barbatului. Cercetările continuă.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!