Video | Avanseaza lucrarile la noul terminal al Aeroportului si la parcarea de 600 locuri

Lucrările la noul terminal al Aeroportului Iasi au ajuns la un stadiu de execuție de 33%. Prin T4 vor putea călători, anual, 3.5 milioane de pasageri. In acelasi timp, avanseaza lucrarile la noua parcare. Întreaga suprafață a fost decopertată pentru a se lucra la rețeaua de utilități, canalizare și telecomunicații.

Conform proiectului, aceasta va fi extinsă până în fața noului terminal (T4) și va avea aproximativ 600 de locuri, urmând a fi dată parțial în folosință în luna august 2023. Totodată, vor fi reconfigurate căile de acces către cele două clădiri.

Utilajele au ajuns și în fața terminalului T2, unde se pregătește amenajarea unor locuri de parcare temporară pentru microbuzele ce ajung la Aeroport. Aceasta este necesară pentru a se putea avansa cu lucrările la parcarea nouă. De asemenea, va fi creată o cale de acces temporară de-a lungul celor trei terminale.

Ieri a fost semnat un contract cu finantare europeana. Este vorba despre proiectul de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare care cuprinde: platformă betonată în fața remizei PSI, garaj pentru echipamente și un drum de handling. Valoarea totală a proiectului este de 2 milioane de lei.

Acesta este al patrulea proiect finanțat cu bani europeni prin POIM (Programul Operational Infrastructura Mare), câștigat în ultimele 18 luni. Totalul fondurilor europene atrase în această perioadă se ridică la 95 milioane de euro.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!