Video Arad | Peste 25 de tone de deșeuri, oprite la granița cu Ungaria

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș, au oprit intrarea în țară a peste 25 de tone de deşeuri din PET-uri uzate şi textile, din cauza suspiciunilor cu privire la legalitatea transporturilor.

La efectuarea unui controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 48 de ani, aceștia au descoperit PET-uri uzate de la o societate comercială din Slovacia pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Oradea.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu PET-uri uzate care erau de fapt deşeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 15.4540 de kilograme de deşeuri.

Totodată, poliţiştii au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, textile second-hand de la o societate comercială din Norvegia pentru o firmă din România.

Şi de data aceasta au existat suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, iar în urma analizei documentelor prezentate, au stabilit faptul că încărcătura supusă controlului nu îndeplinește condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, șoferul neavând documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 9.500 de kilograme de deşeuri.

În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.