Video | Ancheta interna in Inspectoratul de Politie Galati

fetita galati

Doi agenti sunt anchetati pentru modul defectuos in care au intervenit, in cazul unei minore de 14 ani, care era plina de sange pe picioare si in stare de soc pe strazile Galatiului. Cativa trecatori si trei agenti de securitate au intervenit sa o ajute pe adolescenta in timp ce doi politisti asistau impasibil la intreaga scena fara sa se implice. In cele din urma, victim a fost preluata de o ambulanta si internata la Spitalul de Copii din Galati.

Echipajul de politie a fost solicitat sa intervina de catre trecatori, dupa ce au observat ca sangele siroia pe picioarele minorei. In loc sa cheme o ambulanta, sa calmeze victim aflata in stare de soc sis a afle detalii despre ce s-a intamplat, cei doi agenti au preferat sa stea in masina.

Sa sunam la 112 sa rezolvam cazul, dar o lasam asa pe strada, nu se poate asa ceva! Dar poate e altceva la fata si nu vrea sa spuna. Nu trebuie sa-ti fie rusine, chemam ambulanta, ca tu ai hemoragie fetito, poti sa cazi jos din picioare, mori pe aici”, spune un martor la scena.

Una dintre persoanele care au intervenit s-a declarat revoltata din cauza acestei situatii.

„Fata este internata in spital, a fost operata aseara. Astazi, impreuna cu sotul meu am fost la spital si am vizitat-o. Provine dintr-o familie defavorizata, parintii ei neputand fi langa ea in aceste moment. Ea a fost violata. Maine ne vom duce din nou la spital si de asemenea la centrul de copii in ingrijirea carora se afla ca sa aflam daca organele s-au sesizat, daca nu personal ne vom duce la sectia de politie! Nu putem lasa lucrurile asa, se putea intampla oricarui copil!!! Nepasarea si delasarea din partea celor care ar trebui sa ne protejeze viitorul tarii ar trebui pedepsita, dar mai ales cel care a adus aceasta copila in aceasta stare”, a scris Doro Yola pe Facebook.

Conducerea IPJ Galati a dispus de ieri o cercetare disciplinara a celor doi agenti.

Video: facebook.com/infotrafic24