VIDEO: Ancheta după o bătaie între eleve la o școală din Belcești

12344

Incident scandalos într-o școală din comuna Belcești. Două eleve de clasa a șaptea au fost surprinse în timp ce se băteau chiar în sala de clasă. Acestea au fost filmate cu telefonul mobil de către colegii care asistau la întreaga scenă, fără să intervină. Atât unitatea de învățământ, cât și Inspectoratul Școlar Județean Iași s-au autosesizat și au deschis o ancheta.

Două eleve ale unei școli din comuna Belcești s-au luat la bătaie în sala de cursuri, sub ochii colegilor amuzați. Potrivit directorului instituției de învățământ, totul ar fi plecat de la o ceartă mai veche a fetelor. Deși incidentul a avut loc vineri, 8 aprilie, reprezentanții instituției au deschis o anchetă ieri, după ce imaginile au apărut în mediul online.

Marcel Nistor – director Școala Satu Nou, comuna Belcești:

Director: „Da, noi facem anchetă acum în școală și momentan nu am finalizat să vă pot da mai multe detalii. S-au jignit între ele și s-au tras de păr.

Reporter: Știți motivul care a dus la această ceartă?

Director: Da. Fiecare are varianta ei, momentan că au spus niște vorbe urâte. Vorbe care au ajuns prin intermediari, nu ar fi directe între ele. Am chemat și părinții. Nu putem să spun cine este de vină, înainte să mă antepronunț.”

Potrivit părinților care ne-au sesizat problema și au dorit să rămână anonimi, astfel de scene au loc frecvent, copiii nefiind supravegheați de profesori. În momentul în care a avut loc incidentul, elevii erau singuri în clasă, iar pe imagini se poate observa cum niciun cadru didactic nu este în zonă. Întrebat despre aceasta situație, directorul scolii a negat aceste lucruri.

Director: „Era pauză și era doamna de religie, care era de serviciu acolo.

Reporter: Și nu a intervenit?

Director: Ba da, dar nu a durat. Până a ajuns doamna de religie în clasă… na. Eu sunt director, avem două structuri aici. Nu eram în structura din Satu Nou. Când am ajuns eu, m-au informat și pe mine.”

Și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au intrat pe fir și fac verificări pentru luarea unor măsuri.

Antonina Bliorț – purt.cuv. ISJ Iași

„Unitatea școlară ne-a trimis o informare referitoare la această situație. În acest moment se fac verificări și în funcție de constatările acestor verificări se vor aplica prevederile din regulamentul școlar. Inspectoratul Școlar Județean Iași monitorizează această situație, comunică și consiliază unitatea școlară pentru ca această comunicare să se facă cât mai repede, în bune condiții și să reușim să facem activități în așa fel încât, astfel de incidente să fie evitate.”

Directorul şcolii din comuna Belceşti a făcut sesizare la poliţie, iar în cauză poliţiştii au întocmit dosar penal.

Anca Vîjiac – purt. cuv IPJ Iași

„La data de 11 aprilie ac, polițiștii Postului de Poliție Belcești au fost sesizați de către directorul unei unități de învățământ despre faptul că la data de 08 aprilie, în timpul pauzei, între două eleve s-a iscat un conflict. În cauză, polițistii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, iar cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor legale.”

Deşi bătaia a durat câteva minute bune, nimeni nu a intervenit să le separe pe cele două fete. Adolescentele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.