Video | Amenzi în cluburile din Capitală care au organizat petreceri de Halloween

politie-850x544

foto: europafm

În ultimele două zile, poliţiştii bucureşteni au aplicat amenzi de zeci de mii de lei în cluburi, în care se aflau sute de persoane, pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit Poliţiei Capitalei, ieri, în jurul orei 1:00, la o petrecere de Halloween care se desfăşura într-un club din Sectorul 1, unde se aflau aproximativ 200 de persoane, au fost aplicate amenzi de 10 miide lei pentru lipsa declaraţiei şi pentru nepurtarea măştii, iar societatea comercială a fost amendată cu 20.000 de lei pentru desfăşurarea activităţii cu publicul după ora 21.00 şi pentru desfăşurarea activităţii de tip club.

În cadrul altei intervenţii, poliţiştii bucureşteni au sancţionat contravenţional cu suma de 9 mii de lei, cu o zi în urmă, patronul unui club din Sectorul 1, unde se aflau aproximativ 200 de persoane, pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precizează sursa citată.

Poliţiştii au fost sprijiniţi, în acţiune, de inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Bucureşti.

În cursul zilei de sâmbătă au fost verificate cu privire la existenţa certificatului verde şi consiliate 735 de persoane, fiind aplicate 450 de sancţiuni contravenţionale, avertismente şi amenzi de peste 105 mii de lei.

Totodată, au fost întocmite şi două dosare penale pentru uz de fals, după ce doi dintre cei verificaţi au prezentat certificatele altor persoane.

sursă: EuropaFM