VIDEO: Adolescentă bătută crunt în centrul Iașului

img

Scene șocante petrecute în centrul municipiului Iași. O adolescentă în vârstă de 16 ani de la Colegiul Național de Arte „Octav Băncilă” a fost bătută cu bestialitate de o fată de la Liceul cu Program Sportiv și are nevoie de o lună de îngrijiri medicale. Agresoarea, portar la echipa de handbal feminin a LPS, a trântit-o la pământ pe tânără, după care a lovit-o puternic cu piciorul în figură. Toate acestea s-au întâmplat sub privirile amuzate a altor tineri. Vă avertizăm, urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional!

Scenele șocante au avut loc în urmă cu 2 săptămâni în apropierea unui mall din centrul orașului. Victima, în vârstă de 16 ani, fiică de preot ar fi ieșit în oraș să sărbătorească reușita unui examen, aceasta având întâlnire și cu un băiat. Tânăra nu știa că pe un grup de WhatApp, alți adolescenți de vârsta ei complotau ca aceasta să primească o lecție după o criză de gelozie a unei fete.

Victima a fost așteptată la mall, moment în care a fost jignită, iar mai apoi agresata fizic de către portarul echipei de handbal feminin de la LPS, desemntă de către grup să o bată pe aceasta. Lovita cu piciorul în plină figură, fata le-a povestit totul părinților care au sesizat la rândul lor Poliția.

„In urma plângerii depuse, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Iași au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iasi sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe în vederea stabilirii cu exactitatea a întregii situații de fapt, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.” a transmis Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași.

Cazul a ajuns și în atenția Inspectoratului Școlar Județean Iași care condamnă un astfel de comportament agresiv.

„Din informarea primită din partea conducerii școlii de la care provine eleva care apare în imaginile în care manifestă un comportament violent, incidentul prezentat așa cum ați spus și dumneavoastră a avut loc acum 2 săptămâni în afara spațiului școlii. Inspectoratul Școlar Județean Iași s-a autosesizat și a solicitat conducerii celor două unități școlare din care provin elevii implicați să facă propriile verificări. ISJ Iași condamnă astfel de comportamente violente care contravin valorii lor și principiilor educației și va monitoriza cu mare atenție acest caz.” a declarat Antonina Bliorț, purt. cuv ISJ Iași.

Tânăra agresata și-a scos certificat medico-legal de unde reiese că are nevoie de 28-30 de zile de îngrijiri medicale. Potrivit părinților aceasta este grav afectată de cele întâmplate, având nevoie de consiliere psihologică. Contactate în repetate rânduri de o echipă TeleM, conducerile celor două instituții de învățământ nu au răspuns pentru a oferi un punct de vedere.