Video! A început pelerinajul la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Cel puţin 1.000 de pelerini sunt aşteptaţi să se închine în fiecare oră

Este agitaţie mare în aceste momente la Iaşi. Cu o procesiune impresionantă, la care asistă zeci de preoți şi mii de persoane, moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost scoase deja din Catedrala Mitropolitană și așezate pe baldachinul cu flori.

Au trecut deja primii pelerini pe la moaşte. Vorbim despre pelerini care s-au aşezat la rând încă de vineri, de la ora 10.00. Pelerinii spuneau că a fost o noapte grea şi, în acelaşi timp, o noapte complicată în care au trebuit să suporte frigul pentru ca acum să ajungă în sfârşit aici, să-şi spună rugăciunile şi să-i mulţumească Sfintei Cuvioase pentru toate lucrurile bune de care au avut parte.

Spuneau pelerinii că au venit cu gânduri bune şi nu doar pentru ei ci şi pentru cei dragi lor care nu au putut ajunge. Au venit inclusiv cu diverse lucruri pe care le trec pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, iar apoi să le dea apropiaţilor acasă, când ajung înapoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *