Video | 85 perchezitii in Moldova la contrabandistii cu tigari. 15 persoane au fost retinute

Foto 1 PNG

Față de 15 persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Persoanele reținute (13 bărbați și 2 femei) domiciliază în județul Suceava (12), în județul Neamț (2) iar una este din județul Iași.

Din cercetările efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui a reieșit că, în perioada anilor  2019-2020, persoanele cercetate în prezentul dosar penal ar fi comercializat pe piața internă (piețe, târguri, magazine, etc.) produse accizabile (țigarete) provenite din activități de contrabandă. Introducerea țigaretelor s-ar fi realizat prin trecerea acestora, în mod ilegal, peste frontiera de stat a României, din afara spațiului comunitar. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 500.000 lei.

Ca urmare a punerii în aplicare a celor 85 de mandate de percheziție domiciliară (69 în județul Suceava, 8 în județul Neamț, câte 2 în județele Vaslui, Iași și Bacău, precum și câte una în judeţele Constanța și Dâmbovița) au fost depistate și ridicate în vederea cercetărilor peste 73.000 de țigarete provenite din contrabandă, care urmau să fie comercializate pe piața internă. Totodată, au fost ridicați și indisponibilizați peste 260.000 lei, susceptibili a proveni din derularea activității infracționale.

În cauză, polițiștii au pus în aplicare 59 de mandate de aducere. 20 de persoane vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunerea dispunerii unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  „contrabandă în formă continuată”, în vederea probării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate.