Video | 70 la suta din orasul Cernihiv este distrus

cernihiv

Siatuat in apropierea granitei cu Belarus, orasul Cernihiv, cu o populatie de 300.000 locuitori a fost bombardat in permanenta de rusi, pana la momentul retragerii trupelor. Fortele ruse l-au inconjurat si au distrus un pod ca sa rupa legatura cu capitala Kiev.

De la retragerea Rusiei din jurul Cernihivului, voluntarii au îngropat morții. O parte a cimitirului local este acum în întregime plin de morminte proaspete, cu câte o pancartă lipită de cruce, în scopul identificării.

Familiile care au fost separate au venit să vadă dacă pot găsi mormântul celor dragi. Un stadion local de fotbal a fost bombardat, spun oficialii ucraineni de către avioanele rusești. Un crater uriaș poate fi văzut în centrul câmpului unde a căzut o bombă. Un altul a distrus o parte din tribune. Lângă stadion, a fost grav avariată și o bibliotecă pentru copii găzduită într-o clădire istorică.

Câteva cartiere rezidențiale au fost distruse complet. La Novoselivka, în nordul Cernihivului, distrugerea este vizibilă cât se vede cu ochii. Mormane de pietre și cărămizi se află acolo unde trebuia să fie casele.