Video | 50 persoane audiate la sediul DIICOT Iasi. Fabrici clandestine de producere a tigarilor si prejudiciu de 80 milioane de euro

perchezitii 1

Incepând din luna mai 2019, parte din gruparea infracţională a început să funcţioneze pe teritoriul României, în sensul că, au administrat mai multe spaţii în care erau depozitate cantităţi mari de materiale folosite la fabricarea ţigaretelor (role de etichete, filtre de ţigarete, folie de aluminiu, hârtie de împachetat), achiziţionate din Bulgaria şi Republica Moldova, care, ulterior depozitării, au fost transportate cu documente fictive către state din Europa, unde membrii grupării au pus în funcţiune fabrici clandestine de producere şi ambalare de ţigarete.

Prejudiciul estimat în cauză se ridică la aproximativ 80 de milioane de euro.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 50 de persoane. Concomitent, în cadrul cazurilor OLAF, au fost efectuate percheziţii pe teritoriul Ungariei şi Italiei, iar la acțiunile efectuate pe teritoriul României asistă și poliţişti din cadrul Guardia Civil din Spania.

La documentarea activității au participat și reprezentanți ai Autorităților Vamale din Marea Britanie.