Video | 5 imigranți din Bangladesh reținuți de polițiștii de frontiera în Cristesti

Screenshot_20230227-191000_Facebook

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi – I.T.P.F. Iaşi, aflaţi în desfăşurarea unei acţiuni organizate în zona de responsabilitate, au depistat, pe raza localităţii Cristeşti, şi reţinut pentru cercetări cinci cetăţeni străini a căror prezenţă în zonă nu era justificată.

Întrucât persoanele în cauză nu deţineau documente de identitate asupra lor, acestea au fost conduse la sediul sectorului, pentru continuarea cercetărilor.

Au fost informate în cel mai scurt timp autorităţile de frontieră ale statului vecin şi  cercetările în cauză au fost efectuate în comun.

Cu sprijinul omologilor din Republica Moldova, s-a stabilit cu operativitate identitatea persoanelor, acestea fiind cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 40 de ani, cetăţeni originari din Bangladesh, care lucrau legal pe teritoriul Republicii Moldova şi au încercat să intre ilgal în România, peste râul Prut.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în baza Acordului de Readmisie cei cinci cetăţeni au fost preluaţi de autorităţile statului vecin.