Video | 40% din populația orașului Mykolayiv a fugit din cauza bombardamentelor constante ale rusilor

Aproximativ 40% dintre locuitorii din Mykolayiv au părăsit orașul din cauza atacurilor constante ale trupelor ruse.

„Aproximativ 500.000 de oameni locuiau în Mykolayiv înainte de război. Nu există date exacte despre numărul de persoane care au plecat dar judecând după gunoiul adunat și utilizarea apei potabile, 40% dintre locuitori au a părăsit deja orașul”, a declarat primarul Mykolayiv, Oleksandr Senkevych, postului Belsat TV.

Potrivit acestuia, dacă în urmă cu o lună era greu să părăsești orașul, astăzi se poate face asta iar autoritățile orașului asigură transport gratuit pentru evacuare.

„Astăzi este posibil să plecăm. În urmă cu o lună, Mykolayiv a fost încercuit. Întrucât orașul este situat pe două râuri, ocupanții ruși au traversat un râu și au început să construiască poduri peste celălalt, dar au fost sparte și împinse în regiunea Herson. Avem un drum deschis către Kropyvnytskyi, Kryvyi Rih și Odessa. Oferim autobuze, folosite anterior pentru transportul interurban, pentru evacuare gratuită”, a spus Senkevych.

Potrivit acestuia, aproximativ 12.000 de locuitori din Mykolayiv au folosit deja acest serviciu.

Pe 20 aprilie, case rezidențiale, un centru de montare a anvelopelor, un centru auto, un stâlp electric, birouri și magazine au fost distruse în bombardamentele rusești de la Mykolayiv.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!