Video | 31 ieseni au rămas fără permis în acest week end din cauza vitezei

rutiera 8

în intervalul orar 23.00 – 05.00, polițiștii Serviciului Rutier Iași, Biroului Rutier Iași și Biroului Rutier Pașcani Pașcani au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive și a celor produse pe fondul vitezei excesive.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale, dintre care 57 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, 2 pentru depășiri neregulamantare, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și au fost reținute 38 permise de conducere, dintre care 31 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, 2 pentru depășiri neregulamantare, iar restul pentru alte abateri.

Exemple:

1. Un bărbat de 36 de ani a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe DE 583 în localitatea Lețcani, cu viteza de 147 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.

2. Un tânăr de 26 de ani a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 248 în localitatea Bordea, cu viteza de 101 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.

În perioada 29 – 30 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat, pe raza municipiului Iași, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.590 de lei, dintre care 14 pentru abateri săvârșite de bicicliști, 5 pentru abateri săvârșite de pietoni, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Spre exemplu, o femeie de 62 de ani a fost sancționată contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a traversat strada Vasile Lupu, din municipiul Iași, prin loc nepermis pietonilor.