Video | 300 elemente de munitie distrusa de pirotehnistii bacauani

munitie11

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” al Județului Bacău a desfășurat o misiune de distrugere, prin explozie controlată, a elementelor de muniție rămase neexplodate, identificate pe raza județului.

Acțiunea de distrugere s-a desfășurat în poligonul din localitatea Săucești, alături de specialiștii pirotehniști participând și reprezentanți ai structurilor operative din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean și Inspectoratului de Jandarmi Județean.

„De menționat este faptul că, elementele care au fost ridicate și ulterior distruse de specialiștii noștri, au fost descoperite de persoane fizice. Acestea au dat dovadă de responsabilitate și spirit civic, anunțând fiecare descoperire prin Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Reiterăm faptul că, muniția rămasă neexplodată reprezintă un pericol real! Astfel, în cazul în care descoperiți muniții sau alte obiecte care vi se par suspecte, fie în timpul unei drumeții, fie în timpul lucrărilor agricole sau de șantier”, a transmis ISU Bacau.