Video | 21 de cetățeni străini care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen, depistați în ultimele 24 de ore

1659512946226-13500-S4

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Vărșand au depistat, ascunşi în două mijloace de transport, respectiv la frontiera „verde”, douăzeci și unu de cetăţeni din Siria, India, Afganistan, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka și Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

Azi, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român cu vârsta de 32 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară fără încărcătură înmatriculată în România și urma să încarce din Ungaria.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în cușeta pentru dormit a șoferului, șase cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Siria şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean român, care transporta peleți din lemn pentru o societate comercială din Austria. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, ascunși în compartimentul destinat mărfurilor, cinci cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din India și Afganistan, solicitanți de azil în țara noastră.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat în cadrul acţiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, în apropierea liniei de frontieră, zece persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Nepal, Sri Lanka, Pakistan, Bangladesh și Afganistan, cu vârste cuprinse între 19 și 36 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.