VIDEO! 145 de grame de cocaină adusă din Italia a fost găsită în casa unui ieșean. Ce au mai descoperit polițiștii de la Antidrog în urma perchezițiilor

La data de 29.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore unui inculpat,  cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere, fără drept, în țară de droguri de risc și droguri de mare risc și  trafic de droguri de risc și mare risc.

Măsura a fost dispusă după ce, la aceeași dată,  inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce deținea, mai multe doze de cocaină, destinate comercializării.

Au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate, din locuință și din autoturismul inculpatului, droguri de risc și mare risc, respectiv cantitățile de   145 grame cocaină și 37 grame canabis.

S-a reținut faptul că, aceste droguri au fost achiziționate de inculpat din Italia, în luna august 2023 și disimulate într-un colet pe care l-a expediat în România  prin intermediul unei firme de transport.

Coletul a fost ridicat de inculpat de la adresa de destinație din municipiul Iași .

De asemenea,  în perioada iulie-august 2023, inculpatul a deținut și comercializat  diferite cantități de cocaină consumatorilor de pe raza județului Iași.

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași, a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași – Serviciul Antidrog.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Iași – Secția 2 Poliție Rurală Ciurea și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *