Video | 10 incendii in ultima zi pe raza judetelui Botosani

incendiu

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul județului Botoșani s-au produs zece incendii. Cătămărăști Deal, Avrămeni, Aurel Vlaicu, Darabani, Ionășeni, Cișmea, Corlăteni, Pomârla, Brăești și Dimăcheni sunt localitățile unde au avut loc aceste evenimente.

La Aurel Vlaicu, scânteile de la un foc aprins pentru distrugerea resturilor vegetale, lăsat nesupravegheat, au ajuns pe furajele din gospodăria vecinului. Cinci tone de furaje, toată hrana pentru animale, au fost distruse în urma incendiului. Pagubele puteau fi mai mari dacă nu interveneau prompt pompierii din Săveni. Au fost salvate casa sau celelalte clădiri.

La Ionășeni, două case au fost în pericol din cauza unui incendiu de vegetație uscată. Flăcările s-au extins cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii militari din Trușești au depus un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii.

La Darabani, casa unei bătrâne a fost la un pas să fie cuprinsă de flăcări după ce, o pungă de plastic, depozitată lângă soba încinsă, a laut foc. Flăcările au cuprins și o pătură. Pericolul a fost înlăturat de pompierii militari de la Punctul de Lucru Darabani.

La Cătămărăști Deal, acoperișul unui garaj s-a aprins de la un corp de iluminat aflat în funcțiune, neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Incendiile de vegetație uscată produse la Corlăteni, Cișmea, Avrămeni, Pomârla, Brăești și Dimăcheni au fost stinse de pompierii militari din Săveni și Dorohoi și voluntarii din Pomârla, Nicșeni, Brăești, Avrămeni și Dimăcheni. În total, a ars vegetația uscată de pe aproximativ 30 ha.