Victor Rebengiuc la SFR

Sharing is caring!

Marele actor Victor Rebengiuc, căruia îi este dedicată cea de-a IX-a ediţie a festivalului Serile Filmului Românesc de la Iaşi, a declarat, ieri, că i se pare că nu şi-a îndeplinit toate angajamentele pe care şi le-a luat personal şi că încă este dator.

Aflat ieri la Iasi pentru ediţia din acest an a Serilor Filmului Românesc, Victor Rebengiuc a mărturisit în cadrul unei conferinţe de presă că este onorat că organizatorii i-au dedicat această ediţie a festivalului.

În cadrul celei de-a IX-a ediţii a SFR, se va face o trecere în revistă a unor filme în care marele actor a jucat de-a lungul anilor. De altfel, deschiderea festivalului a avut pe afis, aseara, pelicula ‘Moromeţii’, în regia lui Stere Gulea.

Prezent la conferinţa de presă, primarul Mihai Chirica a cerut ca la 100 de ani de la Marea Unire să fie puse bazele unei revoluţii culturale în care să primeze “cultura adevărată”.

Ambasadorul festivalului Serile Filmului Românesc, Irina Margareta Nistor, a declarat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că se bucură că acest festival este unul atemporal, aducând împreună filme din diferite perioade ale filmografiei româneşti.

Ediţia din acest an a festivalului va aduce în faţa publicului din Iaşi patru premiere din 2018 – “Licu – o poveste românească”, “Charleston”, “Braşov – doi ani prea devreme” şi “Marea Unire – România, la 100 de ani” – un documentar AGERPRES. Festivalul Serile Filmului Românesc a fost iniţiat în anul 2010 de Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi.

shares