Victor Ponta il ataca dur pe Klaus Iohannis dupa ce Gabriel Oprea a fost achitat in dosarul Gigina

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea a fost achitat in dosarul Gigina, in dosarul in care a fost acuzat de ucidere din culpa, in urma accidentului rutier din 2015 soldat cu moartea politistului Bogdan Gigina. Magistratii Tribunalului Bucuresti au considerat neintemeiate actiunile civile a familiei politistului.

Pe de alta parte, administratorul firmei responsabile cu execuţia unei lucrarii de gaze, care nu era semnalizata corespunzator a fost condamnat la doi ani şi opt luni închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa.

Administratorul si firma acestuia este obligata sa achite familiei politistului daune morale si materiale in valoare de 350.000 euro. Decizia nu este definitiva.

Fostul premier Victor Ponta a acuzat pe pagina sa de Facebook ca dosarul a fost unul strict politic.

„Acum, dupa ce s-au pronuntat judecatorii, cred ca avem si noi dreptul sa spunem oamenilor partea de adevar care le-a fost ascunsa! Dosarele din 2015 contra mea, a lui Gabi Oprea si altor oameni din Guvernul “Ponta” au fost facute in scop strict politic, ca sa dea presedintelui Iohannis “guvernul sau”. Nu stia nimeni pe atunci ca dl Iohannis o sa mai aiba inca 8 “guverne ale sale” in 8 ani – nici ca toti romanii o sa plateasca nota! Bineinteles ca, juridic, nimeni nu putea sa acuze un ministru ( indiferent cum il cheama) care statea pe bancheta din spate a unui automobil, pentru accidentul tragic al unui agent pe motocicleta! Motivul adevarat pentru care atunci Gabi Oprea a fost acuzat a fost incercarea de a-l convinge sa rupa majoritatea politica a Guvernului “Ponta”, sa treaca partidul sau UNPR alaturi de PNL si sa dea presedintelui Iohannis guvernarea pentru Ciolos – simplu si direct! Nimeni nu a considerat vreodata ca, juridic si legal, acuzatiile stupide impotriva mea facute de Procurorul Uncheselu tot in 2015 aveau un fundament sau vreo baza (imi daduse Dan Sova un contract de avocat de 2000 de euro in 2008 ca sa il pun ministru in 2012) – insa au fost facute tot din motivul de a ma obliga sa demisionez si sa-i dau dlui Iohannis “Guvernul Sau”. Dosare politice – in scop politic – facute de niste procurori care faceau jocuri politice! Nu am cedat niciunul la la santajul cu dosare dar, pana la urma, a venit tragedia de la “Colectiv” si am inteles toti ce a spus Dl Iohannis : “A fost nevoie sa moara oameni ca sa demisioneze Guvernul”, a mentionat acesta.