Victor Pițurcă ar fi fost reținut de DNA. Fostul selecționer este vizat într-un dosar legat de achizițiile derulate în perioada pandemiei – Surse

62252139

Fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, Victor Pițurcă, a fost chemat luni, 30 ianuarie, la sediul central al DNA. Antrenorul român ar fi fost reținut de procurorii anticorupție.

Victor Pițurcă a fost chemat la sediul central al DNA. Fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a României trebuie să dea o serie de explicații privind achiziția de măști de protecție pentru Ministerul Apărării Naționale. Este vorba despre un dosar mai vechi în care este implicat antrenorul. Procurorii au făcut mai multe percheziții și au fost deja audiate unele persoane implicate în acest caz. Dosarul este cunoscut de opinia publică sub numele de „Măști pentru MApN”.

Șeful direcției medicale MApN, generalul D.P, s-a ocupat de achiziția măștilor de protecție în 2020, în timpul stării de urgență. Generalul i-a spus șefului farmaciilor din cadrul Direcției Medicale MApN,  să găsească o modalitate de transport și fondurile necesare pentru achiționarea echipamentelor medicale. Ulterior, procurorii DNA au deschis un dosar în legătură cu posibile fapte de corupție și de evaziune fiscală.

Procurorii au scris în dosar că este vorba de suma de 40.000 care a fost plătită de ALLODIUM SA către o firmă controlată de frații Barsanti. Italienii Riccardo și Andrea Barsanti trebuiau să intermedieze achiziția de echipamente mediale cu o firmă chineză. Generalii și-au dat seama că nu au suficienți bani pentru a cumpăra măștile de la firma din China. Ulterior, Victor Pițurcă a intervenit.