Viceprimarul din Rediu si-a mutat biroul in aer liber

0eb0ab98-0252-4091-8d3a-1cbf337cfe13

Viceprimarul din Rediu si-a amenajat biroul afara, dupa ce actualul primar, i-a schimbat broasca de la usa biroului. Conflictul dintre acestia ar fi inceput dupa ce viceprimarul si-a anuntat candidatura la functia de primar, loc dorit si de fiul actualui primar.

Stefan Paraschiv, viceprimar

Mergeti in primul birou pe dreapta. Vreti sa va bransati la …la mine. Da?

Primarul comunei Rediu, Vasile Haidau sustine ca a schimbat broasca de la usa colegului sau, dupa ce ar fi gasit documentele dezordonate pe birou si alte obiecte disparute. Aceasta spune ca actiunea nu are nicio legatura cu candidatura si ca ii este permis accesul in primarie.

Vasile Haidau, primar Rediu

Nu-i nici un conflict, cum sa fie conflict? Domnule vice ai vreun conflict cu primarul?

De ce nu are voie sa intre in birou?

Dar nu e vorba ca nu are voie, in lipsa mea dupa ce plecam eu, in urma mea veneau alte persoane la mine in birou, eu l-am primit langa mine ca era biroul meu, nu era ca era biroul lui. Persoane prieteni de-ai domnului vice, nu stiu ce persoane erau.

Dar si la dumneavoastra vin prieteni in birou.

Vin prieteni in birou, dar nu mi se fac umblari prin hartii, prin astea. S-au sesizat niste hartii care erau luate de pe masa si atata tot.

Sa stiti un lucru, baiatul meu nu a putut sa candideze. Eu am fost la partid, a anuntat partidul ca nu voi candida, atunci partidul a spus sa fac un sondaj intre viceprimar si fiul meu si domnul Cristi Condrea.

Sa iasa primar, cine nu vrea sa iasa primar? Poporul decide, mai oameni buni, mai, poporul si Dumnezeu.

Da, dar totusi pana la blocarea usii?

Nu am blocat nici o usa, biroul este al meu nu este al lui. Trebuia sa isi faca birou de cand a intrat, de 16 ani putea sa aiba birou. Ei, domnul viceprimar a neglijat treaba aceasta. Vazand ca mi se foieste printre hartii, mi-am luat cheia si la revedere.

Cand caut nu gasesc nimic, caut plansa nu gasesc, ce puteai sa faci matale? Dumneavoastra ce faceati? Schimbi butucul sau spui, domn vice mergi si cauta birou. Asta-i treaba, da.

Daca iese domnul Paraschiv ce? Nu poate fi el primar? Are experienta, are 16 ani.

Are mai multa experienta decat baiatul dumneavoastra.

Nu are importanta si baiatul meu are experienta. Administratie publica, daca nu va suparati, asa ca are experienta, nu va faceti griji, dar eu nu am spus. Ce da Dumnezeu, aia va iesi.

Viceprimarul, Stefan Paraschiv sustine ca a fost discriminat.

Stefan Paraschiv – viceprimar Rediu:

Am fost decredibilizat ca sunt tigan, sunt incompetent, dupa aceea, in ultima vreme se merge pe premiza ca eu voi face alianta cu familia Haidau.

Cine a facut afirmati asta? Ai dovezi? Ai probe?

Da de 16 ani il tineam langa mine daca era tigan?  Da chiar si asa sa fi fost, daca isi face treaba, nu am nici o treaba, nu?

Pentru primarul Vasile Haidau, ziua a continuat in mod normal, insa pentru viceprimarul Stefan Paraschiv, ziua a continuat la birou, in strada.