Viceprimarul Bacăului, exclus din USR. „Am aflat din presă!”

foto: zdbc

Viceprimarul din Bacău, Cristian Ghingheş, a anunțat, aseară, că a aflat din presă că a fost exclus din USR şi precizează că va contesta decizia la forurile naţionale şi chiar în instanţă, dacă va fi cazul. 

Deicia a fost luat în urmă cu circa o săptămână, pe 8 noiembrie, într-o ședință a Biroului Politic Județean.

Viceprimarul Cristian Ghingheș a fost exclus din USR, într-o ședință a Biroului Politic Județean din 8 noiembrie. Viceprimarul susține că a aflat din presă de această decizie, care a fost luată acum aproape o săptămână.

Potrivit BPJ a USR, au fost depuse 4 sesizări din partea unor membri ai partidului, cu privire la anumite abateri ale lui Cristian Ghingheș de la statutul partidului.

Cristian Ghingheș crede că adevăratul motiv al excluderii sale este refuzul de a ceda postul de viceprimar către Pro România, partidul cu care președintele Lucian Stanciu Viziteu a ales să se alieze în Consiliul Local.

„Motivul real îl știm cu toții: Viziteu are o înțelegere cu PRO România (condus de fostul primar trimis în judecată pentru fapte de corupție, Cosmin Necula, numit între timp director la Societatea de Servicii Publice Municipale) și, pentru că nu am vrut să cedez locul de viceprimar unui membru PRO, mi-a retras atribuțiile, mi-a revocat accesul la informațiile din primărie, m-a scos din toate grupurile de lucru, mi-a mutat biroul la marginea orașului și acum mă elimină din partid. În cadrul USR PLUS Bacău nu se discută deloc nici despre această combinație cu PRO România ce trădează angajamentele pe care ni le-am luat față de băcăuani, nici despre direcția greșită a administrației conduse de Stanciu-Viziteu”, a transmis viceprimarul pe pagina sa de Facebook.

Cristian Ghingheş a spus că deși suspendat, își va continua activitatea, atât în Primărie, cât și în Consiliul Local, urmând să conteste în interiorul partidului, dar și în instanță, decizia BPJ a USR.

„Oricum, voi ataca decizia de excludere atât la nivel intern, cât și în instanță (dacă se va ajunge acolo), unde voi pune pe masă toate elementele de mai sus. Până la lămurirea acestor aspecte voi rămâne membru suspendat, dar îmi voi continua activitatea atât ca viceprimar, cât și în calitate de consilier local. Nu știu cât va dura, dar rezistența va fi una serioasă și foarte bine articulată.”, a adăugat acesta.

Excluderea din partid a lui Cristian Ghingheș înseamnă și pierderea locului în Consiliul Local, însă doar după o decizie a instanței. În acest caz, locul său va fi luat de un membru PNL, iar astfel USR va rămâne doar cu trei membri în Consiliul Local Bacău.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!