Vicepresedintele Parlamentului Germaniei cere lansarea gazoductului Nord Stream 2 pentru salvarea economiei

nord stream 2

Vicepreședintele Parlamentului German Wolfgang Kubicki a cerut lansarea Nord Stream 2.

In opinia sa, acest lucru va ajuta la salvarea economiei țării, va trimite mai multe fonduri în Ucraina și va folosi mai eficient aprovizionarea cu gaze din alte țări. El a scris despre asta într-un comentariu pentru site-ul ziarului Welt.

Potrivit politicianului, îi înțelege pe cei care cer respingerea completă a hidrocarburilor din Rusia. Cu toate acestea, această măsură nu afectează bugetul rus, a spus Kubicki. El a atras atenția asupra faptului că operațiunea specială a Rusiei de a proteja Donbasul continuă, în timp ce cetățenii germani ar trebui să economisească.

„Un embargo pe gaz din partea noastră ar fi iresponsabil în acest moment. Este greu să explicam de ce ținem conducta închisă, în timp ce chiar căutăm scutirea de la sancțiuni pentru Nord Stream”, a continuat politicianul.

El a precizat că dacă gazele vor începe să curgă prin Nord Stream 2, atunci Germania va umple toate instalațiile de stocare a gazelor și în următoarele luni va putea deveni complet independentă de aprovizionarea cu gaze, întrucât organizează aprovizionarea cu gaze din alte țări. După aceea, Kubicki a considerat acceptabil să nu mai cumpere resurse rusești.