Vicepreședintele CJ Suceava, Cristinel Crețu si-a dat demisia din functie

cristinel-cretu

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Silviu Cristinel Crețu, arestat preventiv, la începutul acestui acestei luni, sub acuzație de mită și trafic de influență, a demisionat din funcție, prin intermediul avocatului său, Călin Budișan.

Consiliul Județean va lua oficial act de demisie, conform proiectului de hotărâre înițiat de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care va fi supus aprobării deliberativului, în ședința din data de 29 aprilie a.c.. Conform proiectului de hotărâre, Consiliul Județean va lua act de demisia lui Cristinel Crețu și va constata încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier județean și a celui de vicepreședinte al CJ. Tot în ședința de săptămâna viitoare va fi declarat vacant locul de consilier județean din partea PNL.

Demisia lui Cristinel Crețu a fost înregistrată la Consiliul Județean în data de 20 aprilie a.c..

Silviu Cristinel Crețu a fost reținut de procurorii DNA Cluj, apoi arestat preventiv pentru 30 de zile, până în data de 4 mai inclusiv, prin decizia  Tribunalului Cluj.  

Conform unui comunicat oficial al DNA, „la începutul lunii decembrie 2020, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale (omul de afaceri Ioan Vasile Rîpan), suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp. Ulterior, în perioada 16-29 martie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava. În acest context, la data de 4 aprilie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită, suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava”.