Vicepremierul Republicii Moldova, la Iaşi: Dorinţa Federaţiei Ruse de a-şi manifesta influenţa a existat mereu / Suntem îngrijoraţi de hoţi şi bandiţi

vicepremier republica moldova

Vicepremierul Republicii Moldova Andrei Spînu a declarat, joi, la Iaşi, întrebat dacă există temeri la Chişinău că unele forţe ar încerca destabilizarea ţării, că există îngrijorări cu privire la „hoţi şi bandiţi”, el precizând că unele persoane folosesc resurse financiare acumulate anterior pentru a crea tensiuni sociale.

Vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Spînu, a fost întrebat, joi, la Iaşi, dacă există temeri la Chişinău că unele forţe ar încerca destabilizarea ţării şi a răspuns: ”Suntem îngrijoraţi de hoţi şi bandiţi. În primul rând, aceste forţe nu cred că sunt mari forţe, dar ei sunt cei care au furat ţara, iar unii dintre ei au fost incluşi recent în sancţiunile Statelor Unite ale Americii pentru fapte mari de corupţie comise în ţara noastră. Este evident că aceste persoane folosesc la greu resursele financiare acumulate pe parcursul timpului şi sunt susţinute de Federaţia Rusă pentru a încerca destabilizarea Republicii Moldova”, conform news.ro. 

El a precizat că Guvernul, Preşedinţia şi Parlamentul sunt unite şi nu vor permite „ca orice forţă care lucrează în interesul altei ţări să reuşească în aceste demersuri”. 

„Dorinţa Federaţiei Ruse de a-şi manifesta influenţa în Republica Moldova a existat mereu. Avem un conflict îngheţat într-un teritoriu (Transnistria – n.r.) care nu este controlat de autorităţile constituţionale, unde încă există prezentă armata rusă. Se încearcă utilizarea unor aşa numite partide, de fapt noi credem că sunt grupări criminale, pentru a destabiliza ţara şi a crea haos. Noi permanent am spus că drumul ţării noastre este integrarea în Uniunea Europeană şi apropierea de România”, a precizat vicepremierul moldovean, Andrei Spînu. 

El a afirmat că autorităţile de la Chişinău sunt vigilente şi că nu se aşteaptă la escaladarea situaţiei în Republica Moldova 

Vicepremierul moldovean Andrei Spînu şi ministrul Mediului român Tanczos Barna au semnat, joi, la Iaşi, protocolul de amendare a Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind reglementarea construirii unor apeducte, semnat la 20 mai 2021, la Chişinău.  

În total, 250.000 de cetăţeni moldoveni vor primi din luna decembrie apă potabilă prin intermediul societăţii Apa Vital, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi.