Vicele Radu Botez: „Mi-as fi dorit sa gasim o alta persoana pentru candidatura la Primarie!”

Radu Botez

De ce a schimbat ALDE macazul?

Unul dintre viceprimarii Iasiului, lansat in cursa pentru alegerile locale. Radu Botez este candidatul ALDE pentru fotoliul de primar. Anuntul a fost facut de conducerea partidului, Botez fiind liderul cu cea mai vasta experienta in administratia locala.

Radu Botez a primit sarcina de partid de a candida la alegerile locale. Asta desi, sustine edilul din Palatul Roznovanu, si-ar fi dorit ca alti colegi de partid sa iasa in fata si sa se afirme pe scena politica.

Radu Botez, viceprimar: „Nu e simplu, pentru ca deja un mandat de viceprimar, ceea ce inseamna o uzura politica importanta. As putea zice ca as fi preferat sa gasim in partid o persoana care sa nu fi avut o implicare politica in ultima perioada. Voi veni cu o serie  propuneri, voi folosi experienta din cei 4 ani ca viceprimar si sunt convins ca prin propunerile pe care le vom face vom putea contribui la mersul inainte a orasului„.

Radu Botez a intrat in politica la inceputul anilor ’90. A fost consilier local timp de mai multe mandate, inclusiv din partea PNL, iar din anul 2016 este viceprimar al Iasiului, ca reprezentant al ALDE.

Varujan Vosganian, senator ALDE: „Avand in vedere pozitiile sale din ultimii ani, este consistenta si convingatoare. Vom face si o lansare, sper in prezenta presedintelui Calin Popescu Tariceanu. Avem un candidat si consideram ca Radu Botez este cel mai avizat om, avand in vedere si experienta pe care o are, in postura de consilier local si patru ani ca viceprimar al municipiului Iasi”.

Deocamdata, ALdE nu a anuntat si candidatul pentru sefia Consiliului Judetean Iasi, o decizie in acest sens fiind luata in perioada imediat urmatoare.