Vestigiile arheologice descoperite in fata Teatrului Vasile Alecsandri vor fi puse in valoare

vestigii iasi

Continua lucrarile de modernizare a parcului din fata Teatrului National Vasile Alecsandri. Prima parte a proiectului presupune lucrări de decopertare şi îndepărtare a vegetaţiei bolnave sau inestetice în arealul cuprins între strada Agatha Bârsescu şi aleea centrală a parcului, urmând ca în etapa a doua constructorul să intervină pe cealaltă jumătate a amplasamentului, de la aleea centrală spre pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt. O parte din vegetaţia existentă, anume cea matură și valoroasă, se va regăsi pe acelaşi amplasament şi la finalizarea lucrărilor.

„Există, desigur, o supraveghere arheologică, iar toate vestigiile valoroase descoperite vor fi conservate și puse în valoare”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Terenul amenajat are o suprafață de 9.744 metri pătrați, iar spațiile verzi vor reprezenta peste 7.200 de metri pătrați.

Proiectul include amenajarea, sistematizarea verticală și refuncționalizarea zonei ca spațiu cultural, elemente de mobilier urban, realizarea și montarea de elemente constructive (teatru de vară în aer liber, foișor, panou pentru expoziții, fântână interactivă, fântâni cu cascadă, fântâni de apă potabilă, gradenă circulară, toalete ecologice cu autocurățare), amenajarea de spații verzi, trasee de circulații pietonale, sistem de iluminat modern etc. Lucrările vor costa 18.359.366,60 lei.