Vești din viitor

foto_Catalin_Dumitras

Mediul academic – Mediul economic

V-ati gandit cum va arata automobilul viitorului? Daca nu, ii lasam pe tinerii talentati sa va demonstreze ca pasiunea pentru mecanica si munca sustinuta sunt bazele oricarei incercari de a vedea in viitor. Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iasi și Colegiul Tehnic Ion Creangă, Tg. Neamț, cu sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene Iași și Neamț ,împreună cu Facultatea de
Construcții de Mașini și Management Industrial a Universității Tehnice Gheorghe Asachi, Iași, au organizat cea de-a XIV a ediție a Concursului de Creativitate Mecanică Dumitru Mangeron, concurs găzduit de Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial.

Competiția este una regională, si au participat 13 echipe de câte patru elevi de la licee din Botoșani, Roman, Vaslui, Bârlad, Piatra Neamț, Târgu Neamț și Târgu Frumos. Concursul a constat în mai multe etape, una teoretică, fiind vorba despre o probă scrisă pe echipe, o probă practică unde aceștia si au demonstrat creativitatea dupa cum ne-a declarat si decanul Facultatii de Constructii de Masini si Management Industrial de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Cu emotie si entuziasm , partcipantii au venit pregatiti sa demonstreze ca povestea lor e cea mai potrivita sa primeasca un premiu iar mentorii elevilor au fost incantati sa ii vada la lucru.