Vestea vizitei Suveranului Pontif a fost primita cu mare bucurie la Iasi

papa francisc

Este oficial. In perioada 31 mai – 2 iunie, Papa Francisc va vizita orasele Bucuresti, Iasi, Blaj si sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc. Este a doua vizită a unui suveran pontif în România după cea a papei Ioan Paul al II-lea din 7-9 mai 1999. Vizita a fost anuntata aseara de Biroul de Presă al Vaticanului, de Preşedinţia Romaniei şi de Conferinţa Episcopilor Catolici din România.

Tema vizitei papei Francisc este: „Să mergem împreună”. Logoul vizitei o înfăţişează pe sfânta Fecioară Maria care îmbrăţişează persoane de diferite categorii de vârstă, toate conduse de crucea Mântuitorului. Prin tradiţie, România este numită „grădina maicii Domnului”, aşa cum a amintit şi sfântul papă Ioan Paul al II-lea în vizita pe care a făcut-o în anul 1999 în România. Episcopii catolici din România au primit cu bucurie şi recunoştinţă vestea vizitei papei Francisc, îndemnându-i pe credincioşi şi pe toţi oamenii de bunăvoinţă să se unească în rugăciune pentru ca acest eveniment să aducă roade bogate în viaţa spirituală a creştinilor precum şi în favoarea binelui şi unităţii întregii societăţi româneşti.

Petru Gherghel – Episcopul Diecezei de Iasi: „Dragi frati si surori, dragi copii, dragi tineri, dragi credinciosi. Am aflat de ceva timp ca Sfantul Parinte a acceptat sa ne viziteze tara. El primeste mereu asemenea invitatii ca sa vina sa intalneasca poporul sip e credinciosi, sa aduca curaj. Sfantul Parinte a ascultat cererea noastra si vrea sa ne viziteze, sa onoreze poporul nostru. Sfantul Parinte va ajunge si in orasul nostru Iasi, locul in care noi avem sfanta noastra catedrala. Ne pregatim pentru acest moment anuntat cu atata bucurie pentru noi”.

Papa Francisc se va întâlni întâi cu seful statului la Palatul Cotroceni apoi Suveranul Pontif va avea o intrevedere cu Patriarhul Daniel și cu Sfântul Sinod. Dupa Bucuresti, Papa Francisc va veni la Iasi.