Veronica a dat numele unui centru special pentru femei

158361310_3787765504638677_5499294246809095834_o

Inca un proiect realizat de parintele Dan Damaschin a prins viata chiar de Ziua Internationala a Femeii. A fost infiintat centrul medico-social „Veronica”, nume fiind dat in memoria mamei din Dagata, rapusa de cancer care a lasat in urma 5 copii si un sot.

Centrul Veronica va fi o policlinica cu cabinete din toate specialitatile pentru ca mamele si copiii sa fie sa fie tratati corespunzator.

Dan Damaschin, preot

”Veronica nu este doar un nume propriu care are originile în limbile clasice și în greacă și în latină. În greacă ne învață că omul prin credință biruie adevăul, iar în latină, Veronica înseamnă adevăratul chip, care ne duce cu gândul la chipul mântuitorului, ci este și o mamă, simbolul tuturor mamelor noastre care își fac datoria față de societate prin faptul că aduc pe lume mulți copii, copii care cresc și vor ține în spate acest neam, dar care pentru că fiind depășite de problemele de viața de zi cu zi, fără asigurare medicală, fără resurse financiare pentru a-și plăti anumite investigații care nu se compensează, aceasta femeie a murit de cancer lăsând 5 copii.”

Centrul medico-social pentru familie va asigura asistență medicală gratuită pentru tinerele mame și copiii lor. Femeile care nu au posibilitatea financiara pentru efectuarea unor investigații medicale de specialitate și mamele marginalizate în familie și societate vor avea prioritate in acest centru.

Dan Damaschin, preot

”Acolo femeia va veni cu toată încrederea, nu-i doar o policlinică să spunem, va fi locul unde i se va respecta demnitatea ei și va fi tratată ca o mamă eroină, pentru că asta sunt, sunt mame eroine. Va avea pe lângă cabinetul firesc de ginecologie și mergem mai departe, pediatrie pentru că sunt copii, stomatologie, vom merge pe oncologie, cardiologie. Vom avea o zonă de investigații imagistice.

Tot aici vom avea, pe lângă un punct farmaceuitc unde vor putea lua grauti rețeta, vom avea și un laborator de analize și îmi doresc să avem și un centru de consiliere puternic pentur aceste mame.”

Centrul va fi realizat în lunile următoare și va fi poziționat în zona Tudor Vladimirescu.

Dan Damaschin, preot

”Avem în momentul de față banerul și sigla. Avem un spațiu unde un om cu suflet mare ne-a ajutat să dobândim această clădire, plătind avansul și trebuie să mai plătim ceva din ratele pe care le purtăm în spate și trecem imediat la amenajarea acestui spatiu care nu va fi ieftină.

Chiar dacă ar fi să mergem în genunchi de aici până la București și nu numai, nu voi mai lăsa ca o mamă să pățească ceea ce a pățit Veronica.”

Veronica  suferea de cancer de mai bine de 7 ani, timp în care a adus pe lume și trei copii. Pentru toți cei cinci prunci ai femeii, care au rămas orfani și locuiesc doar cu tatăl, asociația „Glasul Veții” a început să construiască o casă.