Vernisaj „Portrete și stări” – Expoziție de pictură

Portrete si stari - afis

Expoziția ,,Portrete și stări” este realizată de copiii de la Un Atelier de Artă și reprezintă o încununare de curiozitate, joacă, uneori chiar tristețe pe care copiii le trăiesc pe parcursul orelor de lucru.

Vernisajul va avea loc 7 MAI 2022 la Galeria Labirint în incinta Casei de Cultură Mihai Ursachi, începând cu orele 11.00.

Arta joacă un rol extrem de important în rândul copiilor. Aceasta devine un instrument cu ajutorul căruia vor înțelege mai bine lumea, vor dezvolta capacitatea de a avea noi perspective, de a găsi rezolvări.

Copiii care vin la cursurile de pictură, săptămână de săptămână, se pun în starea de a picta, iar fiecare oră reprezintă o cărămidă în evoluția lor, lucru pe care vrem să-l evidențiem prin acest eveniment. Fie că este un mod de descărcare sau căutare, chiar de la vârste fragede prin pictură învață să-și asculte propriile emoții și să pună pe foaie conform acestora.
Prezintă:
Curator, Maria Bilasevschi,
Psiholog, Monica Ciolan
Prof. Coord. Anca Coțovanu
Expoziția este deschisă între 2-14 MAI 2022 la Galeria Labirint

Un Atelier de Artă este un spațiu destinat cercetării artistice și totodată cursurilor de educație plastică. Deschis în anul 2018, inițial era atelierul artistului, dar în urma mai multor solicitări s-au format niște clase de copii și adulți, iar astăzi este loc unde sunt susținute regulat cursuri de educație plastică și workshop-uri pe diverse teme din ramurile artei.
Anca Coțovanu este artist plastic freelancer specializat în Arta murală și decorativă și profesor de educație plastică. De-a lungul ultimilor ani și-a dat seama că își dorește să împărtășească tot ce știe despre artă și celorlalți interesați de studiu. Este de părere că nu ai nevoie de talent pentru a picta, ai nevoie doar de o pensulă și să blochezi niște ore pentru tine.