Verificări RAR la magazinele online care vând piese auto

piese auto

Legislaţia naţională a fost actualizată anul acesta pentru a fi în acord cu directivele europene iar în cazul pieselor contrafăcute sau neconforme se blochează efectiv vânzarea, a explicat pentru RRA, Claudiu Mija, director tehnic al Registrului Auto Român.

Claudiu Mija, directorul tehnic al RAR: „Registrul Auto Român a introdus o componentă de supraveghere pentru piaţa auto on line, atât în cazul achiziţiei de vehicule noi cât şi pentru componente, piese. Practic, avem posibilitatea de bocare a vânzării a unor produse neconforme pe diverse site-uri şi chiar am făcut asta. Noi punem o etichetă cu ,,Produs Neconform blocat de RAR”. Cumpărătorii sunt astfel, avertizaţi. Noi mergem şi în teren, răspundem la sesizări pe care le primim de la utilizatorii acestor platforme, verificăm cine publică anunţurile de vânzare. Verificăm dacă au omologările necesare, dacă au certificările obligatorii”.

Registrul Auto Român reaminteşte şoferilor că, pentru deficienţele grave la sistemele esenţiale de direcţie şi frânare, pe lângă reţinerea certificatului şi a plăcuţelor de înmatriculare, poliţia rutieră suspendă permisul şoferului 90 de zile iar astăzi şi mâine pe şoselele din toată ţara sunt acţiuni de control pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Sursă: Radio România Actualități