“Verde” la corn si lapte pentru elevi

foto_lapte_corn

Conducerea Consiliului Judetean spera ca in acest an, elevii din judetul Iasi sa beneficieze de biscuiti, lapte si mere, pana la inceperea cursurilor. Astazi, in sedinta de Consiliu Judetean acest proiect a trecut cu unanimitate de voturi.

Maricel Popa, presedinte CJ Iasi: „La aceasta sedinta, in plen, a fost o hotarare de Consiliului Judetean pentru distributia in scoli a laptelui, fructelor si produselor de patiserie. Cu doua saptamani inainte, conform hotararii de Guvern toate UAT-urile au avut posibilitatea sa aleaga. Vor sa distribuie ei sau distribuie centralizat Consiliul Judetean. O parte distribuie ei, o parte Consiliul Judetean si intr-o parte si cealalta este legal, nu s-a gresit cu nimic conform legislatiei”. 

Marcel Popa a mentionat ca va fi o procedura simplificata pentru ca distributia produselor alimentare sa inceapa odata cu anul scolar.

„Legislatia actuala ne da voie, pana acum nu se putea, pentru a efectua o procedura simplificata, pana la finalizarea procedurii mari, cu producatorii locali sa achizitionam fructe, produse de patiserie local si daca vor fi contestatii, stiti foarte bine ca acum doi ani au fost foarte multe contestatii si a durat 3 – 4 luni, atunci vom agrea aceasta procedura simplificata la Consiliul Judetean pe o perioada limitata pentru a rezolva aceasta speta”, a mentionat presedintele CJ Iasi.