Vaslui | Un tata a fost retinut dupa ce si-a rapit copilul

copil disparut

Ieri, în jurul orei 11.22, a fost sesizată răpirea unui minor, de 10 luni, din municipiul Bârlad, județul Vaslui. Din cercetări a reieșit că minorul ar fi fost luat cu forța, de tatăl său, de 31 de ani, în timp ce se afla cu mama sa, la un imobil din Bârlad, fiind introdus într-un autoturism, cu care bărbatul s-ar fi deplasat într-o direcție necunoscută.

In cursul zilei de astăzi, față de 2 bărbați din comuna Ghidigeni, județul Galați, în vârstă de 31, respectiv 54 de ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Bărbatul de 31 de ani este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, amenințare și violență în familie iar cel de 54 de ani este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal. În cursul zilei de astăzi, bărbații vor fi prezentați Judecătoriei Bârlad cu propunerea luării măsurii arestării preventive.

A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. În activitățile operative au fost angrenați polițiști ai Direcției Operațiuni Speciale, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și polițiști de la inspectoratele de poliție județene Vaslui, Băcau, Iași, Neamț, Vrancea și Galați.