Vaslui | Un barbat din Republica Moldova a incercat sa intre in Romania cu un permis de conducere fals, cumparat cu 350 de euro

In Punctul de Trecere a Frontierei Albița/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz, un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 29 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care a fost descoperit ascuns, asupra  bărbatului, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor Republica Moldova, având imprimate datele și fotografia proprii.

Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată, s-a constatat că bărbatul nu figurează, în bazele de date, ca fiind posesor de permis de conducere. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în cursul acestui an a urmat cursurile unei școli de șoferi din Chișinău, dar că nu a promovat examenul, moment în care a fost contactat de un concetățean, ale cărui date nu le cunoște care, contra sumei de 350 de euro, i-a procurat permisul de conducere descoperit  la controlul de frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *