Vaslui | Un bărbat din Dumești a suferit arsuri în urma unui incendiu

incendiu

Garda II Negrești și Detașamentului de pompieri Vaslui au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță SMURD tip B2 și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Dumești, comuna Dumești.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta cu violență în interiorul locuinței, iar o persoană – proprietarul casei – prezenta arsuri de gradele I și II la nivelul capului și al membrelor superioare. Victima a fost evaluată de echipajul ambulanței SMURD, ulterior, bărbatul în vârstă de 66 ani fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Pompierii militari au continuat operațiunile de l

imitare a incendiului și de protecție a bunurilor aflate în pericol. Până la sosire echipajelor de intervenție, in locuință a explodat o butelie încărcată cu GPL. După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat.

Acoperișul a fost distrus în totalitate, iar din locuință a mai putut fi salvată o cameră și bunurile aflate în aceasta. Incendiul a distrus toate anexele gospodărești și aproximativ șase metri cubi material lemnos.

Au fost salvate 40 păsări.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul lăsat nesupravegheat.