Vaslui | Tragedie în comuna Tăcuta. Doi copii din incendiu sunt în stare gravă

spit copii

Tragedie fara margini in comuna Tacuta, unde o fetita de 3 ani a murit iar alti doi copii se zbat intre viata si moarte la Spitalul Sf. Maria din Iasi fiind victimele unui incendiu produs vineri seara. Focul a izbucnit dupa ce jarul din soba a sarit pe linoleumul din camera in care erau copiii. Flacarile s-au extins rapid, iar tatal a doi dintre minori si un vecin i-au scos pe copii din incendiu. Acum si tatal copiilor, in varsta de 26 ani se afla internat in stare critica la Spitalul Judetean Vaslui iar medicii cauta un pat liber la un spital din strainatate.

Doi baieti de 6 si 10 ani sunt in stare critica la Spitalul de Copii Sf. Maria avand arsuri importante pe corp. Medicii sunt rezervati in privinta prognosticului datorita arsurilor de cai aeriene pe care le-au suferit copiii. Baiatul de 6 ani, care si-a pierdut sora in incendiu are arsuri pe 27 la suta din suprafata corpului, in timp ce minorul de 10 ani, pe 40 la suta din corp.

”Pacienții veniți de la Vaslui cu arsuri este important de precizat că prezintă și arsuri de căi aeriene ceea ce agravează starea inițială de arsură, cu un prognostic rezervat, rămân în stare critică. Sunt internați în secția de Anestezie Terapie Intensivă. De precizat că la noi toate pansamentele cu presiune negativă este metoda care se aplică acestor pacienți este o metodă adoptată la nivel european. Se realizează doar în bloc operator, în sala de operații cu anestezie generală în beneficiul și în confortul pacientului.”- a declarat Alina Belu – manager Spital de Copii Sf. Maria

Tragedia din satul Focseasca, comuna Tacuta s-a petrecut in cateva minute. Flacarile s-au extins extrem de repede in camera in care se aflau copiii. Tatal fetitei de 3 ani si baiatului de 6 ani a intrat in flacari, reusind sa-i scoata afara cu hainele arse. Pe celalalt copil l-a scos un vecin. La Spitalul Judetean Vaslui, micuta s-a stins din viata iar dupa evaluarea arsurilor, medicii au decis transferul celor doi copii la Iasi. Tatal copiilor, in varsta de 26 ani a suferit arsuri pe 50 la suta din suprafata corpului si are sanse mici de supravietuire. Este internat la ATI, intubat si ventilat mecanic. Medicii vasluieni au incercat sa-l transfere pe sectiile existente de mari arsi din tara dar nu sunt locuri libere. Momentan, nicio clinica din strainatate nu este dispusa sa-l preia pe barbat.