Vaslui | Tanar cautat 9 ore de autoritati dupa ce s-a ratacit

foto_politie

Aseara, inceoand cu ora 18:00, timp se nouă ore, mai multe echipaje de pompieri, jandarmi și polițiști au căutat o persoană rătăcită în zona comunei Cozmești.

Un bărbat în vârstă de 31 ani anunțase prin numărul unic de urgență 112 că s-a rătăcit și că bănuiește că s-ar afla pe undeva prin zona Fâstâci, Cozmești.

Echipa de căutare – salvare din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui și grupa operativă constituită la nivelul ISU Vaslui au început căutările în zona indicată de persoana rătăcită, dar din cauza ceții dense și a informațiilor oarecum contradictorii oferite de aceasta, acțiunea de căutare salvare a fost mult îngreunată.

În sprijinul pompierilor vasluieni au sosit șapte jandarmi, patru polițiști și angajați ai Romsilva. După aproximativ nouă ore de căutare, persoană rătăcită a fost găsită în apropiere de pădure, pe raza comunei Gârceni.

Persoana rătăcită se adăpostise sub un copac, iar în momentul în care a fost găsită, era speriată și suferea de frig. Barbatului i s-au acordat îngrijiri medicale, a fost dus să se încălzească, iar acum este transportat spre locuința sa din satul Fâstâci, comuna Cozmești.