Vaslui | Substanţe anabolizante și băuturi alcoolice depistate in punctul de frontiera Albita

anabolizante

La Albita s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,  conducând un microbuz înmatriculat în R. Moldova, un bărbat cu cetățenie română și R.Moldova, în vârstă de 37 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în bagajul personal al tânărului cantitatea de 300 de comprimate de DANABOL, substanţă inclusă în lista substanţelor interzise prevăzută în Legea 104/2008.

Aseara, în jurul orei 19.45, tot la Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, care conducea un  microbuz, cursă ocazională pe ruta R. Moldova-Marea Britanie.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport,persoanelor și coletelor transportate, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, în bagajele însoţite de doi cetățeni din R.Moldova, ascunsă şi nedeclarată, cantitatea totală de 613 litri de băuturi alcoolice (vin spumant, vin de masă şi băuturi spirtoase), de provenienţă R.Moldova, iar într-un colet neînsoțit, 20 comprimate și patru fiole de diferite substanțe, conținând substanţe incluse în lista substanţelor interzise prevăzută în Legea 104/2008.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor descoperite în valoare totală de aproximativ 7.000 de lei și sancţionarea contravenţională a celor doi bărbați în posesia cărora s-au descoperit băuturile alcoolice cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, fiecare.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în privința celor doi conduc