Vaslui | Spitalul din Husi, amendat cu 30.000 lei dupa ce un pacient s-a sinucis.

Sharing is caring!

Amenda de peste 30 de mii de lei pentru spitalul, dar si pentru o asistenta de la Husi, unde un pacient abia iesit din operatie a sarit pe geam si si-a pus capat zilelor.

Sanctiunile au fost date de Directia de Sanatate Publica Vaslui pentru neglijenta medicala, dar si pentru ca bolnavul nu a fost consiliat psihologic inainte de operatie.

Omului i-a fost amputat un picior, iar la o ora dupa interventia chirurgicala, pacientul s-a sinucis. Amenzile vin la o zi dupa nefericitul eveniment.

In urma controlului facut de Directia de Sanatate Publica Vaslui, inspectorii au gasit mai multe nereguli la spitalul municipal din Husi. Unitatea medicala a fost amendata cu 30 de mii de lei, iar asistenta care ar fi trebuit sa aiba grija de bolnav a fost sanctionata cu 2.000 de lei.

Mihaela Vlada, director DSP Vaslui: “DSP Vaslui a fost sesizata de catre conducerea spitalului municipal Husi cu privire la faptul ca un pacient post operator s-a aruncat de la fereastra salonului unde a fost spitalizat. Ca urmare, o echipa de inspectori s-a deplasat la unitatea sanitara. Pentru lipsa protocolului privind consilierea pacientului, unitatea a fost sanctionata. De asemenea, s-a aplicat sanctiune si personalului medical, care avea in atributie supravegherea pacientului. Inclusiv unitatea sanitara a declansat o ancheta interna”.

Intre timp, o ancheta interna, deschisa in spital, ar trebui sa lamurasca intreaga stuatie si cum de s-a ajuns la o astfel de tragedie. Medicii de la spitalul municipal Husi sunt socati si nu isi explica cum a fost posibil ca pacientul sa se ridice din pat, dupa ce i-a fost amputat un picior.

Medical vorbind, spun doctorii, era aproape imposibil sa se fi trezit si sa mai si mearga.

Lucia Rotaru, managerul spitalului municipal din Husi: “Este de necrezut
ca intr-o sectie de ATI, unde este mult personal medical, sunt niste exigente sporite acolo, s-a putut intampla la un pacient proaspat operat. Nu as fi crezut ca am sa vad in viata mea asa ceva. Asa ceva nu as fi crezut vreodata ca se poate intampla intr- o sectie de ATI”.

Pacientul a sarit in gol, de la etajul 2 al spitalului din Husi.

Lucia Rotaru, managerul spitalului municipal din Husi: “A fost un eveniment neprevazut, un pacient care a fost scos din sala de operatie de aproximativ o ora, fusese o operatie de amputatie de membru inferior, in urma unei cangrene, sub anestezie generala. Pacientul era monitorizat si cam la o ora dupa ce fusese adus la pat, asistenta a iesit cateva minute din salon, pentru ca venise o alta urgenta, sa ajute, a lasat usa deschisa. In timpul acesta, pacientul si-a smuls de pe el monitorul si perfuzia si s-a aruncat pe geam. Cand s-a intors la salon, nu l-a gasit, nici nu stia de unde sa il ia. Intre timp s-a dat alerta in spital si s-au dus medicii la locul impactului”.

Intre timp, Politia a deschis o ancheta in acest caz.

Gheorghita Bogdan, purtator de cuvant al IPJ Vaslui: “In cauza, a
fost deschis un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, urmand a fi stabilite imprejurimile il care s-a produs nefericitul eveniment”.

Deocamdata, familia pacientului decedat nu a depus plangere la adresa spitalului sau a medicilor. Omul provenea dintr-o familie saraca.

shares