Vaslui | Scandal la Punctul Antigrindină din Codăești, după ce localnicii s-au împotrivit lansării unei rachete antigrindină

6

Grindina a făcut prăpăd în comuna Dobrovăț, din județul Iași, după ce un grup de fermieri a împiedicat lansarea la timp a rachetelor antigrindină.

Cinci localnici, din comuna vasluiană Codăești au fost amendați de oamenii legii, după ce, aseară, au mers la punctul de antigrindină pentru a împiedica lansarea rachetelor. Aceștia susțin că dacă rachetele vor fi lansate, culturile vor avea de suferit din cauza secetei. Reprezentanții centrului de antigrindină au anunțat poliția, după ce localnicii au început să facă scandal. Până la sosirea echipajului de poliție, a început ploaia, iar localnicii au plecat. Numai că natura s-a dezlănțuit, așa cum era prognozat.

În cele din urmă, rachetele au fost lansate, însă mult mai târziu decât trebuia, astfel că norii s-au abătut către comuna Dobrovăț, unde gheața a lovit cu putere.

„Ieri, la ora 18.25, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel la 112, cu privire la faptul că, două familii (cinci persoane) din comuna Codăești, județul Vaslui, s-au deplasat la Punctul Antigrindină din localitatea Codăești unde au provocat scandal și au adresat injurii operatorilor punctului.

Echipajul de poliție, deplasat la fața locului în temeiul sesizării, a aplanat situația conflictuală și a dispus măsuri de sancționare contravențională a două persoane, cu amendă în cuantum total de 2.000 lei”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.