Vaslui | Șanse tot mai mari pentru reabilitarea și dotarea Spitalului Orășenesc Negrești

10868043_341380149393145_2649235731380906865_n

Primarul orașului Negrești, s-a deplasat în această săptămână la București, unde a avut o serie de discuții privind proiectele de dezvoltare. Pe lângă alte proiecte, la Compania Naţională de Investiţii (CNI) s-a abordat și cel mai proiect pentru comunitatea locală „Reabilitarea, dotarea și modernizarea Spitalului Orășenesc Negrești”.

„Documentația depusă la minister în luna noiembrie 2022 este analizată cu atenție de specialiștii CNI. Au fost făcute unele clarificări cu proiectantul și urmează să intre în comisia CTE. La Comisia pentru sănătate și familie din cadrul Camerei Deputaților am fost primit de către președintele acestei comisii, domnul Ministru Nelu Tătaru. Nevoia de spital pentru orașul Negrești este cunoscută la nivelul acestei comisii și am fost asigurat că vom primi sprijinul necesar în această direcție”, a spus primarul orașului Negrești.

Consiliul Județean Vaslui a intenționat transformarea fostului spital din orașul Negrești într-un cămin de bătrâni. În data de 23 ianuarie 2019, CJ Vaslui a transmis o cerere Primăriei Negrești prin care solicită trecerea fostei unități spitalicești din domeniul public al UAT-ului, în domeniul public al județului.  Motivul care a stat la baza solicitării de preluare în administrare a fostului spital a fost amenajarea în respectivele clădiri a unui serviciu social dedicat persoanelor vârstnice. La Negrești urmau să fie transferați 50 de bătrâni de la căminul social de la Huși, care nu mai corespunde normelor de securitate la incendiu. Însă, Consiliul Local Negrești nu au fost de acord cu inițiativa CJ-ului.