Vaslui / Revolta la Serviciul Judetean de Ambulanta

ambulanta

Sindicatul din care fac parte peste 200 medici, soferi si asistente au cerut conducerii sa efectueze o investigatie disciplinara fata de medicul Awad Mohamad, acuzat intr-o scrisoare deschisa ca incalca protocoalele.

  1. In data de 9.04.2019, in jurul orei 18, prin serviciul 112 s-a solicitat transferul unui pacient critic, inregistrat cu diagnosticul de hemoragie digestiva superioara si anemie severa, de la CPU Barlad la Spitalul Sf. Spiridon Iasi. A fost alocata o ambulanta tip C2 avand ca sef de echipaj pe medicul  Awad Mohamad. Transferul pacientului s-a facut in echipaj complet pana la iesirea din orasul Barlad, la statia Petrom. In statia peco echipajul a oprit pentru ca medicul  Awad Mohamad sa-si preia masina. Transferul pacientului, de la iesirea din Barlad pana la intrarea in orasul Vaslui s-a efectuat fara prezenta medicului. Echipajul a oprit in fata blocului ANL din Crucea Garii unde a stationat mai mult de jumatate de ora pentru a astepta sa vina medicul care intra in garda de noapte.

2. În data de 14.03 2019, în jurul orei 7.30, dr. Awad Mohamad  a refuzat să plece la o solicitare pentru un pacient care prezenta convulsii, aflat în loc public. Acesta a motivat că e la sfârșit de tură și trebuie să participe la ora 8.00 la programul de pregătire profesională.

3. ”În data de 11.01.2019, a fost solicitat să se deplaseze la o urgență unde era prezent un echipaj de tip B2 (n.r. – fără medic). Membrii acestuia găsiseră un pacient cu infarct miocardic. Doctorul s-a deplasat la caz, a confirmat diagnosticul, refuzând să preia pacientul, motivând că nu are ce să-i facă”.

4. În data de 15.01.2019, ora 8.40, dispeceratul l-a trimis la o solicitare unde era prezent un echipaj fără medic, care constatase că pacientul se afla în stop cardiac. La acel moment, nu era schimbat în uniforma de serviciu, deși programul începe la ora 8.00. Ca urmare, a plecat cu întârzire, iar când a ajuns la caz a constatat decesul”.

In scrisoarea deschisa au fost mentionate si alte situatii in care este incriminat medicul Awad Mohamad. „Sunt conflicte personale care nu au nici o legătură cu mine. Nu mă bag în mizerii. Aștept să se finalizeze cercetarea. Nu pot să declar nimic. Eu nu cobor ștacheta la nivelul oricărui om care vrea cu tot dinadinsul să dea un medic afară de la serviciu. Este strict treaba lui”, a comentat medicul Awad Mohamad pentru Libertatea.